Vidste du at ?

---

Forendeben
Velegnet til supper som gule ærter, hvidkålssuppe og aspargessuppe. Kødet kan afskæres fra halsbenet og bruges til hakket flæskekød og til pølser.

Bovsnitte
Anvendes ofte til pindsvin, dvs. en lille steg, hvor sværen er skåret i tern. Kan skæres i skiver og steges på panden. Bruges også til røget snitte eller til pølser.

Bovlap
Flækkes, rulles og snøres med persille eller svesker. Sorteres evt. til flæskekød i tern eller bruges til pølser.

Bov
Tyndbov kan skæres ud i tynde skiver og bruges til bovsteak. Eller god til kogning. Det regulere kødstykke hedder bovklumpen, og den kan skæres i tern til gryderetter eller anvendes til pølser.

Skank
Velegnet til kogning. Skank har god bindeevne og anvendes derfor ofte til sylte.

Bovbladet
Steges i gryde eller koges.
Nakkesteg m. svær
Velegnet til steg. Da kødet er fedtmarmoreret, bliver stegen mør, saftig og velsmagende.

Nakkefilet
Nakkefileten er det regulære kødstykke fra nakken. Er god til grydestegning og kan fyldes med persille eller svesker. Den kan også skæres i skiver til nakkekoteletter, der er gode til grillstegning. Nakkefileten anvendes til røget nakkefilet, hamburgernakke og sprængt nakke.

Kam
På kam med spæk kan sværen ridses, og kammen steges som hel steg, kaldet flæskesteg. Kam uden spæk kan skæres til koteletter eller anvendes til grydesteg eller sprængt svinekam. Af kammen laves der hamburgerryg med og uden ben, samt røget svinefilet.

Spæk
Rygspækket kan steges i skiver eller smeltes af til krydderfedt. Bruges mest til spæktern i spegepølser og til røget spæk.

Slag
Velegnet som rullesteg og rullepølse.

Stegeflæsk
Anvendes til ribbenssteg, revelsben og spareribs. I skiver bruges det til stegt flæsk, evt. paneret. Bacon laves af flæsket, i dette tilfælde kaldes det stegebacon.

Kogeflæsk
Kan bruges som stegeflæsk, men er mere magert. Kan også anvendes som kogt, saltet flæsk til f.eks. gule ærter. I skiver kan det paneres til husmandskoteletter. Bruges også til bacon, der så kaldes kogebacon.

Nøgleben og haleben
Anvendes til kogning og stegning

Inderlår
Skæres i skiver til skinkeschnitzel, grydesteg eller tern. Inderlåret anvendes til graved skinke og røget inderlår.

Klump
Velegnet i skiver til skinkekoteletter eller hel til en lille steg. Anvendes til bayonneskinke og til skinkepølser.

Yderlår og lårtunge
Er bedst til skinketern og hakkekød. Kan også bruges til steg, men bliver nemt tør. Anvendes til kogt røget skinke og til pølser.

Mørbrad
Er velegnet til indbagt mørbrad eller små mørbradbøffer. Kan også flækkes og fyldes med persille, svesker el. anvendes til røget mørbrad.

Tæer
Gode til kogning af sylte, da smag og bindingsevne er god.

Hoved
Velegnet til sylte. Kæbeklumpen kan bruges som benløse fugle. Ellers kan kødet bruges til pølser.