Rønnebær snaps

Fremgangsmåde:

En stor kop rensede og skyllede rønnebær plukket i september - oktober lægges i fryseren mindst et døgn for at omdanne bitterstofferne til sukkerstoffer.

De frosne bær overhældes med en flaske neutral alkohol og trækker i ca. 3 mdr. Snapsen bliver smuk orangerød og er suverænt tilbehør til osteborde 

Trives på en almindelig gennemtrængelig og næringsrig markjord, men adskillige arter klarer sig under ringe jordbundsforhold. Bladene er spredte, hele, savtakkede, lappede eller uligefinnede.

Blomsterne er overvejende hvide, sjældnere rosa, og de sidder i halvskærmformede, flade toppe på endestillede skud. Frugten er et bæræble med et meget lille kernehus.

---------------------

Denne opskrift er inspiret fra SYP.dk

Af Bornholmsk Røn får man en meget velsmagende kryddersnaps, nærmest likøragtig.
Den er de senere år blevet et meget anvendt træ langs vore veje på grund af sin hårdførhed, men her må vi bestemt fraråde at plukke de smukke røde bær, hvis du vil anvende dem til krydderbrændevin.
En stor kop bær lægges i dybfryseren i 1 døgn eller mere for at omdanne bitterstofferne til sukkerstoffer. De frosne bær dækkes med rigelig alkohol og trækker 1-4 mdr. Filtreres og fortyndes efter ønske. Man kan, hvis man er til det helt søde, erstatte 1/3 del af bærrene med rosiner.

  Borbye.com - opskrifter på nettet